Νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ ο καθηγητής Δημήτρης Τσαμάκης

978

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση του καθηγητή Δημήτρη Τσαμάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, η οποία ήταν ακέφαλη από τον Ιανουάριο του 2015! Τη συζήτηση μονοπώλησε η δυνατότητα να εκπέμπουν περισσότερα από τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με τους βουλευτές της Ν.Δ. και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τάσσονται ανοιχτά υπέρ της θέσης της ΕΙΤΗΣΕΕ για μεγαλύτερο αριθμό τηλεοπτικών αδειών.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, μιλώντας τεχνικά, διευκρίνισε πως πράγματι στο φάσμα θα μπορούσαν να χωρέσουν έως και 10 τηλεοπτικά κανάλια, δήλωση που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ. Ο Δ. Τσαμάκης αναγκάστηκε να προβεί σε διορθωτική δήλωση μετά τη συνεδρίαση, η οποία ωστόσο δεν προβλήθηκε.

Καβγάς έγινε και για τις ανεξάρτητες αρχές, καθώς πρόθεση του υπουργού Υποδομών είναι να επιστρέψουν ορισμένες αρμοδιότητες από την ΕΕΤΤ στο υπουργείο. Ο Χρ. Σπίρτζης επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως η ΕΕΤΤ δεν ήταν ανεξάρτητη από συμφέροντα, ενώ ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ διευκρίνισε πως θα μεταφερθεί στο υπουργείο η αρμοδιότητα χορήγησης αδειών για τις κεραίες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια