Νέος επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα

523

Νέο επικεφαλής στο γραφείο του στην Ελλάδα όρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για τον Ολλανδό Ντένις Μπότμαν, η θητεία του οποίου αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης του Μνημονίου.

Αντικαθιστά τον Γουές ΜακΓκριού, ο οποίος ολοκλήρωσε την τριετή τοποθέτησή του στη χώρα μας και μετατίθεται στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον. Επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου του ΔΝΤ για τη χώρα μας παραμένει η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σε γενικές γραμμές, ρόλος του επικεφαλής γραφείου είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε μία χώρα και να ενημερώνει την ηγεσία του ΔΝΤ και να βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές για την παροχή βοήθειας ή σε έναν συντονιστικό και βοηθητικό ρόλο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου, ο κ. Μπότμαν εργάζεται για λογαριασμό του οργανισμού από το 2002, έχοντας υπηρετήσει στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες, αλλά και στο κεντρικό τμήμα ερευνών.

Ένα από τα πεδία έρευνάς του είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, και τα ζητήματα που εγείρουν οι δημογραφικές πιέσεις. Μελετά επίσης θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και οικονομικές κρίσεις.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια