Νέος δικαστικός γύρος για το έλλειμμα του 2009

444

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή δημοσιεύματα, τόσο των εφημερίδων «Η Δημοκρατία» (πρωτίστως) και «Η Αξία» όσο και του RPNtv.gr, τα οποία αναφέρονταν  στις παρασκηνιακές κινήσεις, σχετικά με το «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009!

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον Προϊστάμενό της κ. Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλο , » Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» με ημερομηνία 29 Αυγούστου και ένα ακόμα με τίτλο » Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες» με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Σημειώνεται, ότι πρόσφατα αναιρέθηκε η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, προκαλώντας αντιδράσεις και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αναίρεση της απαλλαγής του κ. Γεωργίου από τον Άρειο Πάγο έγινε μετά από σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όταν ακόμα ήταν αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ για την υπόθεση Γεωργίου προσεχώς θα κριθεί – και πάλι- από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια