Νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ έως 50% για 260.000 δικαιούχους

629

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τη νέα περικοπή στο ΕΚΑΣ, το οποίο λαμβάνουν σήμερα 260.000 δικαιούχοι. Με την υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση δεν θα αλλάξει ο αριθμός των συνταξιούχων που λαμβάνουν σήμερα το επίδομα του ΕΚΑΣ, αλλά θα μειωθούν δραματικά τα ποσά που θα τους καταβληθούν, καθώς προβλέπεται περικοπή του σχετικού κονδυλίου κατά 430 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα ποσά που καταβλήθηκαν για τη χορήγησή του μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών των ασφαλιστικών ταμείων, οι σημερινοί δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα υποστούν νέες μειώσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και 50%.

Η μείωση θα φανεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, οι οποίες θα καταβληθούν στις 20-22 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος περίπου 80.000 δικαιούχοι έχασαν οριστικά το ΕΚΑΣ λόγω αλλαγής των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησής του. Επίσης, το εισοδηματικό κριτήριο για την καταβολή του ΕΚΑΣ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης μειώθηκε φέτος στα 664 ευρώ, από 850 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια