Νέα πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η Κέιτ Μπλάνσετ

812

O OHE κίνησε προς ζήτηση, από την Αυστραλή ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ να προσφέρει τις υπηρεσίες της, όσον αφορά την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το δράμα των προσφύγων.

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ ανακήρυξε την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό ως τη νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης. Αποκυρήσωντας έτσι τον ρόλο που ως και τώρα, πολλά χρόνια, κρατούσε η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.

«Είμαι βαθιά υπερήφανη που θα αναλάβω αυτόν τον ρόλο, στην κρισιμότερη περίοδο για να βρεθώ στο πλευρό των προσφύγων και να επιδείξω αλληλεγγύη», δήλωσε η 44χρονη Μπλάνσετ.

«Είναι σαν να προσεγγίζουμε ένα σταυροδρόμι, θα επιλέξουμε τον δρόμο της συμπόνιας ή εκείνον της αδιαλλαξίας;» διερωτήθηκε η ηθοποιός.

«Ως μητέρα θέλω τα παιδιά μου να επιλέξουν το δρόμο της συμπόνιας», συμπλήρωσε.

Πρόσφατα η Κέιτ Μπλάνσετ επισκέφθηκε την Ιορδανία για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις αρωγής για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τα τελευταία 5 χρόνια λόγω του πολέμου που μαίνεται στην χώρα τους. Εκεί συναντήθηκε με οικογένειες και άκουσε τις ιστορίες τους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια