Νέα Δημοκρατία.: 9+1 σημεία για τον «κόφτη»…

808

Σε 9+1 σημεία σε ό,τι αφορά τον «κόφτη, του ΣΥΡΙΖΑ» στέκεται σε ενημερωτικό της σημείωμα η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει:

  1. «Ο νόμος για το Δημόσιο Λογιστικό (ν. 4270/2014, ΦΕΚ 143/Α’) προβλέπει την ύπαρξη διορθωτικού μηχανισμού αποκλίσεων στην Εκτέλεση του Προϋπολογισμού, με το δημοσιονομικό κενό να προσδιορίζεται εκ των υστέρων.
  2. Η δήλωση του Eurogroup της 9ης Μαΐου 2016 αναφέρει ότι η Ελλάδα, ως προαπαιτούμενο, θα νομοθετήσει «πρόσθετο προληπτικό μηχανισμό» («κόφτη»).
  3. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο «κόφτης» υπήρχε ήδη.
  4. Εάν υπήρχε, το Eurogroup δεν θα ζητούσε να θεσμοθετηθεί.
  5. Ο «κόφτης» είναι ποσοτικά και ποιοτικά διαφορετικός από τον υφιστάμενο μηχανισμό καθώς:
  6. Είναι συγκεκριμένος: Αφορά 2% του ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ μέτρα. Είναι σαφές ότι το δημοσιονομικό κενό είναι προσδιορισμένο εκ των προτέρων.
  7. Είναι στοχευμένος: Αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων και μείωση μεταβιβάσεων (π.χ. σε ΟΤΑ) και επιχορηγήσεων (π.χ. σε ασφαλιστικά ταμεία) για τις οποίες απαιτούνται οι τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων που τις προβλέπουν.
  8. Είναι μόνιμος: Αφορά διορθώσεις αποκλίσεων γενικά για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος, δηλαδή την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για δεκαετίες.
  9. Διορθωτικός μηχανισμός αποκλίσεων, ιδίως στο σκέλος των δαπανών, είναι απαραίτητος για τον σεβασμό των χρημάτων των φορολογουμένων και τη χρηστή οικονομική διαχείριση. Η Νέα Δημοκρατία τον θεσμοθέτησε.
  10. «Κόφτης» που επιβάλλεται μετά την ιδεοληπτική, εξοντωτική αύξηση φόρων και εισφορών της κυβέρνησης Τσίπρα, θα βυθίσει την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και θα διαλύσει την κοινωνική συνοχή. Και φόροι και μείωση μισθών και συντάξεων, οδηγούν στη μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια