Νέα απόπειρα πραξικοπήματος φοβάται ο Ερντογάν

569

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μετά την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν ανέφερε ότι μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος είναι πιθανή ωστόσο δεν θα είναι κάτι το εύκολο, καθώς «βρισκόμαστε σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πάντως επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του υπέπεσαν σε σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις, προτού εκδηλωθεί η απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής στην χώρα και ότι οι ένοπλες δυνάμεις σύντομα θα αναδιαρθρωθούν.

«Δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να το κρύψουμε ή να το αρνηθούμε. Το είπα στον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών» τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, διευκρίνισε ότι αρχικά δεν πίστεψε ότι στρατιώτες είχαν μπλοκάρει τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον γαμπρό του.

«Πήρα με την οικογένειά μου το αεροπλάνο και από τις διακοπές που βρισκόμουν επέστρεψα στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο το αεροδρόμιο βρισκόταν υπό κατάληψη και τα φώτα του αεροδιαδρόμου είχαν σβήσει», αναφέρει.

Ερωτηθείς εάν φοβήθηκε να μπει στο αεροπλάνο ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση πραξικοπήματος στη χώρα, απάντησε ότι πιστεύει στο πεπρωμένο. «Η πίστη είναι μια από τις προϋποθέσεις για να είναι κανείς Μουσουλμάνος. Η γυναίκα μου, η κόρη μου, τα εγγόνια μου, όλοι ήμασταν στο αεροπλάνο. Ο Αλλάχ προφανώς αποφάσισε να μην χαθούμε εκείνο το βράδυ», ανέφερε.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια