Νέα έφοδος των Αρχών στη FIFA

518

Σε κατασχέσεις εγγράφων και σκληρών δίσκων από τα γραφεία της έδρας της FIFA, στη Ζυρίχη, προχώρησαν οι ελβετικές αρχές σε αναζήτηση νέων στοιχείων σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η  νέα έρευνα αφορά σε «συγκεκριμένα άτομα» που ήδη περιλαμβάνονται στην δικογραφία, με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας να τονίζει πως ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάννι Ινφαντίνο, δεν περιλαμβάνεται στην λίστα των υπόπτων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες συλλήψεις για το μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και φορολογικής απάτης είχαν γίνει τον Μάιο του 2015, οπότε και είχαν συλληφθεί 14 αξιωματούχοι.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, η Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA είχε «αποκεφαλίσει» τόσο την διεθνή ομοσπονδία όσο και την UEFA, επιβάλλοντας οκταετή ποινή αποκλεισμού από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στους προέδρους των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών οργανισμών του κόσμου, τον Ζεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί αντιστοίχως.

Αμοιβές και μπόνους της τάξης των 80 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται πως είχαν μοιραστεί μεταξύ τους ,σε διάστημα πέντε ετών, κορυφαίοι πρώην αξιωματούχοι της FIFA, ανάμεσά τους και ο τέως πρόεδρος Ζεπ Μπλάτερ,  σύμφωνα με τα συμβόλαια που δημοσιοποίησαν σήμερα εσωτερικοί ερευνητές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια