Μc Laren MSO HS μόνο κατά παραγγελία!

450

 

Η McLaren και το τμήμα της McLaren Special Operations (MSO) παρουσιάζουν τη McLaren MSO HS, το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Super Series. Ο κωδικός HS σημαίνει «High Sport», ενώ η συγκεκριμένη έκδοση έχει κατασκευαστεί επάνω στην πλατφόρμα της 650S/675LT, με διαφορετικές ρυθμίσεις στον κινητήρα και μικρότερο βάρος. Αισθητικά, η νέα McLaren MSO HS ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό body kit, που αποτελείται από εμπρός και πίσω σπόιλερ, πλαϊνές ποδιές, ειδικά εμπρός πτερύγια, νέες πλαϊνές εισαγωγές αλλά και μια μεγάλη πίσω αεροτομή από την αγωνιστική McLaren P1 GTR.

Ακριβώς όπως και στο αγωνιστικό μοντέλο, η πίσω αεροτομή μπορεί να ρυθμιστεί ηλεκτρικά (για χρήση σε δρόμο ή σε πίστα) και να χρησιμοποιηθεί σαν «αερόφρενο» όποτε χρειαστεί, ενώ μαζί με τα υπόλοιπα βοηθήματα του body kit, υπολογίζεται ότι μπορεί να δεχτεί κάθε αεροδυναμική πίεση 220 κιλών σε ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Εκτός της αεροδυναμικής, το τμήμα MSO έχει προβεί και σε μια σειρά από προσθήκες που μειώνουν το βάρος συνολικά κατά 40 κιλά σε σχέση με την 675 LT, όπως την αντικατάσταση του δέρματος στο εσωτερικό με αλκαντάρα (-3,5 κιλά), την προσθήκη ειδικών carbon αγωνιστικών καθισμάτων (-15 κιλά), αλλά και την αλλαγή του γυάλινου παρμπρίζ και των πλαϊνών παραθύρων με ελαφρύτερο συνθετικό υλικό.

Ο twin-turbo V8 κινητήρας της MSO HS βασίζεται στον ήδη γνωστό της 675 LT, ο οποίος όμως τώρα αποδίδει περισσότερη ισχύ, φτάνοντας αισίως στους 688 ίππους, με τη μέγιστη τιμή της ροπής να αγγίζει τα 71,3 χλγμ. από τις 3.000 έως τις 7.000 σ.α.λ. Η βρετανική φίρμα θα κατασκευάσει 25 μόνο MSO HS, οι οποία έχουν όλες προπωληθεί.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια