Μόνον ο Θεός γνωρίζει τι «εστί» ο «μαϊμού» Μητροπολίτης Ιλαρίων [Photos]

1147

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως ο… Μητροπολίτης Ιλαρίων και ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο ίδιος φαίνεται πως πριν αποφασίσει να φορέσει τα ράσα και να αφιερωθεί στον…  Θεό ήταν ιδιοκτήτης καταστημάτων με έπιπλα. παναγια 2«Παναγιά η Θεραπεύτρια», έτσι ονομάζεται η μονή η οποία βρίσκεται στην Νέα Μάκρη της Αττικής και σίγουρα κρύβει πολλά, αναπάντητα ερωτηματικά, σχετικά με την παράδοξη παρουσία του αυτοαποκαλούμενου, ως «Μητροπολίτης Κρήτης, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης».

Πρόκειται για ένα μοναστήρι με προδιαγραφές πολυτελούς κατοικίας. Διακοσμημένα δωμάτια με έπιπλα από βελούδο, μπαμπού σαλόνια για τον κήπο, καταρράκτες και πισίνα για τις ανάγκες των… πιστών περιλαμβάνει το ακίνητο όπου διαμένει ο ρασοφόρος που έχει προκαλέσει «σεισμό» στους κόλπους της εκκλησίας και ο οποίος αυτοαποκαλείται ως Σεβασμιώτατος Ιλαρίων και παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιας «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου». Όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έχει αυτοχειροτονηθεί «Μητροπολίτης Κρήτης, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης» ο 46χρονος Θωμάς Κονσολάκης, με καταγωγή από το Σπήλι Ρεθύμνου

 

παναγια

Πολλά έχουν ακουστεί για τις παρακλήσεις που διοργανώνει το… ιερατείο της… Μονής αφού δεν θυμίζουν σε τίποτα τις αυτές που γίνονται σε ορθόδοξα μοναστήρια όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είναι η «Παναγία Θεραπεύτρια».Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων κοινωνεί, ανθρώπους κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στο οποίο εξομολογεί όσους επιθυμούν για να… λυτρωθούν από τις αμαρτίες τους.

mon2

Ο αυτοχριζόμενος «Μητροπολίτης Ευρώπης», που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, περνά στην αντεπίθεση, απειλεί Θεούς και δαίμονες και ισχυρίζεται ότι κάποιοι του κάνουν πόλεμο και προσπαθούν να τον βάλουν στο χέρι, στέλνοντάς του «βροχή» μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο.

«Ενοχλήθηκαν, γιατί είδαν φωτογραφίες που έβαλα με επώνυμους Κρητικούς όταν πήγα στην Κρήτη. Δέχθηκα μηνύματα στο κινητό μου και το facebook, όπως και αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που οι προθέσεις τους ήταν να με πιάσουν κάπου και να δημιουργήσουν σκάνδαλο. Δεν τα κατάφεραν όμως, αν και σε δύο τρεις απάντησα ότι «ο Θεός είναι συγχώρεση αν μετανοήσεις».

Αναφορικά με την οικειοποίηση του, ανύπαρκτου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τίτλου του «μητροπολίτη Ευρώπης», ισχυρίζεται πως όταν αποφάσισε να φορέσει ράσα έπρεπε να επιλέξει να θα υπηρετήσει την Ελλαδική Εκκλησία ή θα είναι ελεύθερος κληρικός.

ilarion-1_b2

«Υπάρχουν δύο ημερολόγια, το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό. Το Γρηγοριανό είναι το νέο που εκπροσωπεί την Ελλαδική Εκκλησία, και το παλαιό Ιουλιανό-ρώσικο ημερολόγια είναι αυτό που ακολουθούν όσοι δεν θέλουν να ενταχθούν στην Ελλαδική Εκκλησία. Εγώ αποφάσισα να είμαι ελεύθερος κληρικός να λειτουργήσω με το Ιουλιανό ημερολόγιο, λόγω των καταβολών μου και της εμπειρίας μου στη Ρωσία, όπου έζησα περισσότερο από έναν χρόνο».

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει εκφράσει την αντίθεσή της, χαρακτηρίζοντάς τον «εκπρόσωπο μιας ανύπαρκτης εκκλησίας, που πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους για να «σταυρώσει» και να «θεραπεύσει» ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.»

Ο «Ιλαρίων» όμως απαντά ότι φταίνε εκείνοι που παραπληροφορούν την Αρχιεπισκοπή:

«Δεν φταίει η Αρχιεπισκοπή, αλλά αυτοί που είπαν ψέματα ότι τιτλοφορούμαι μητροπολίτης Ευρώπης! Για να με εκθέσουν πήγαν και έδιναν τον τίτλο που είχα όταν πρωτοφόρεσα τα ράσα, δηλαδή «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης», λόγω της καταγωγής μου τιμώντας τον πατέρα μου. Επειδή δεν ήθελα να έχω θέμα με την Κρήτη, μερικές ημέρες μετά το άλλαξα και παρέμεινα μητροπολίτης Ευρώπης»

Πράγματι ένα είναι σίγουρο καθώς κανείς ψάχνει να απαντήσει, τι «εστί» μητροπολίτης Ιλαρίων… ο Θεός και η ψυχή του.monk2

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια