Μπαράζ νομοσχεδίων για τα προαπαιτούμενα

245

Υπερωρίες στη βουλή αναμένεται να κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αυτήν την εβδομάδα, καθώς πέραν του προϋπολογισμού, έρχονται προς ψήφιση και νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Η επεξεργασία των δύο πολυνομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα αρχίσει σήμερα το μεσημέρι στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ στην Ολομέλεια θα μπουν άμεσα καθώς το ένα πολυνομοσχέδιο θα ακολουθήσει επείγουσες και το άλλο κατεπείγουσες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα το πρώτο που αφορά την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις» θα εισαχθεί αύριο, Τρίτη, προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Το δεύτερο, με τον τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» που ουσιαστικά περιλαμβάνει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ – μέρος δεύτερο με την οποία επανακαθορίζεται το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο, Τετάρτη.

Το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα κ.λπ. Στόχος είναι να αρχίσει η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή αλλά όχι να έχει ψηφιστεί έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια