Μουζάλας: Διαλύσαμε την Ειδομένη χωρίς να ανοίξει μύτη

371

Για την επιτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης μίλησε στο ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Είναι σαφές ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Δώσαμε μία μορφή στο χάος» τόνισε ο Υπουργός και προανήγγειλε ότι θα δημιουργηθούν δομές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό λέγοντας ότι «το σχέδιό μας είναι τον Σεπτέμβριο να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο καλές δομές και να κάνουμε ισοκατανομή των ανθρώπων που βρίσκονται στην ενδοχώρα».

Αναφορικά με την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας σημείωσε ότι λειτούργησε προς όφελος της Ελλάδας και πρόσθεσε: «Έχουμε κοντή μνήμη. Πριν από τέσσερις μήνες, περίπου 4.000 άνθρωποι έρχονταν στα νησιά μας καθημερινά. Σήμερα ο μέσος όρος είναι 100 άτομα».

Όσον αφορά στα χρήματα που έχει δαπανήσει η Ελλάδα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε: «Παίρνουμε χρήματα απ’ έξω. Αλλά παντρεύεται η γραφειοκρατία των Βρυξελλών με τη δική μας και κάνουν έναν αρμονικό γάμο. Έχουμε υποστεί και μία αδικία καθώς πολλά χρήματα δόθηκαν σε μηχανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Όσα χρήματα μας έχουν δοθεί προσπαθούμε να τα αξιοποιήσουμε».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια