Μοσκοβισί: «Ναι» στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά με… δύο «κόκκινες γραμμές»

673

Για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κάνει λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο θέτει δύο «κόκκινες γραμμές».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η ελάφρυνση του χρέους, αλλά με δύο προϋποθέσεις. Οπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στο γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο France Info, δεν θα υπάρξει «κούρεμα» ή μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά μια ανάληψη δράσης στη διαχείριση.

Παράλληλα, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, δεν πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, μία συμφωνία για την Ελλάδα στο Εurogroup της 24ης Μαΐου θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους.

Επίσης, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν θα επαναληφθεί το δράμα του περασμένου καλοκαιριού, ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές

«Δεν θα έχουμε άλλη κρίση, επειδή προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε και έκανε λόγο για πρόοδο στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια