Μοσκοβισί: Ενδέχεται να μην υποστούν κυρώσεις Ισπανία και Πορτογαλία

392

Εάν η Ισπανία και η Πορτογαλία παράσχουν επαρκείς εγγυήσεις ότι θα μειώσουν τις δαπάνες τους, «τότε η Κομισιόν θα μπορούσε να επιβάλει μηδενικά πρόστιμα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Europe 1», ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο οι δυο χώρε να μην υποστούν οικονομικές κυρώσεις για τα «φουσκωμένα» ελλείμματα που παρουσιάζουν.

Ισπανία και Πορτογαλία θα πρέπει να μας δώσουν αναλυτικές απαντήσεις για το πώς θα καταφέρουν να μειώσουν τα ελλείμματά τους», ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Ecofin, η οποία άνοιξε το δρόμο για την επιβολή προστίμων στις δύο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κομισιόν εντός είκοσι ημερών, καλείτε να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, ύψους έως 0,2% του ΑΕΠ της κάθε χώρας. Τα εν λόγω πρόστιμα έχουν να κάνουν με τη μη συμμόρφωση της Μαδρίτης και της Λισαβόνας στους κανόνες  του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θέτει ως ανώτατο όριο ελλείμματος το 3% του ΑΕΠ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια