Μοσκοβισί: Δύσκολη η συνεργασία της ΕΕ με μία Κυβέρνηση Τραμπ

677

Σε συνέντευξη του σε γαλλικά μέσα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την δυσκολία που θα αντιμετωπίσει η ΕΕ σε μία ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στην δήλωση του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει χακτηριστικά: «Ναι, επειδή όταν βλέπω τον Ντόναλντ Τραμπ, βλέπω τη φιγούρα ενός λαϊκιστή, βλέπω δηλώσεις που επικρίνονται από μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος –και όχι από τα ήσσονα, έχω κατά νου τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ο οποίος είπε ότι (ο Τραμπ) εξέφραζε ρατσιστικό λόγο όταν είχε επιτεθεί σ’ έναν μεξικανικής καταγωγής βουλευτή–, βλέπω δηλώσεις που είναι αντιευρωπαϊκές, βλέπω δηλώσεις υπέρ του προστατευτισμού», ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εργαστεί κανείς με μια κυβέρνηση Τραμπ. Επιθυμώ να το αποφύγουμε, το εύχομαι ως πολιτικός αξιωματούχος (…)».

Τέλος, ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε: «Ταυτόχρονα, αν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αύριο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα έχει αυτή τη νομιμοποίηση και θα πρέπει να εργαστούμε μαζί του».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια