«Μνηστήρες» χτυπάνε την πόρτα της Forthnet

305

Στα χέρια των τραπεζών η ευθύνη για τη μελλοντική πορεία της Forthnet. Οι δανείστριες τράπεζες κατέχουν το 32% της εταιρείας και έχουν στα χέρια τους εδώ και καιρό μια πρόταση από ενδιαφερόμενο επενδυτή, ο οποίος είναι διατεθειμένος να αποκτήσει το μερίδιο καταθέτοντας ένα σημαντικό ποσό, χωρίς να διεκδικεί «κούρεμα» δανείων. Ενδιαφέρον υπάρχει και από δεύτερη ομάδα επενδυτών αλλά και από Vodafone και Wind.

Οι τράπεζες άφησαν τον χρόνο να κυλήσει από τον Οκτώβριο του 2016, που απέκτησαν τον έλεγχο των εξελίξεων, μέσω της κάλυψης του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου, και μετέτρεψαν τις ομολογίες σε μετοχές έναν χρόνο αργότερα. Από τον Νοέμβριο του 2016 είχαν συμφωνήσει με την επενδυτική τράπεζα Nomura την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, όμως το ανακοίνωσαν μετά από έναν χρόνο και αφού είχε πάει στα χέρια τους η πρώτη πρόταση πολλών εκατομμυρίων. Ο χρόνος πιέζει τους πάντες και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω κωλυσιεργίες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια