Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν

544

Ένα ακόμη μνημόνιο υπέγραψε την Παρασκευή (27/5) η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη φορά προκειμένου να επικυρώσει τη συνεργασία της σε διάφορους τομείς με το Αζερμπαϊτζάν. Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν, ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες της 4ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας των δύο χωρών.

Με φόντο τα εγκαίνια κατασκευής του Δια-αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), που πραγματοποιήθηκαν πριν από 10 ημέρες στη Θεσσαλονίκη, οι συμπρόεδροι της επιτροπής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο Αζέρος υπουργός Ενέργειας Νατίγκ Αλίεφ, εξέφρασαν τη βούληση των χωρών τους για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και σε άλλους τομείς της οικονομίας πέρα από την ενέργεια.

«Είναι εύλογο ότι αιχμή του δόρατος αποτελούν οι σχέσεις μας στον χώρο της ενέργειας, αλλά υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών μας σχέσεων σε ένα μεγάλο σύνολο τομέων, από τον τουρισμό, τα φάρμακα, την υγεία και ένα άλλο σύνολο που έχει αποτυπωθεί στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων μετά το πέρας των εργασιών.

Ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Νατίγκ Αλίεφ, από την πλευρά του, έκανε λόγο για στρατηγική εταιρική σχέση και μίλησε για τους δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς, τις δυνατότητες περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων και τις ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας. «Να συσφιχθούν οι σχέσεις μας, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά να έρθουν πιο κοντά τα έθνη μας. Αυτός είναι ο στόχος μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλίεφ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια