ΜΙΝΙ: Υβριδική η επόμενη μέρα…

861

Η Mini βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών μιας υβριδικής έκδοσης, της πρώτης με εναλλακτικά καύσιμα στην ιστορία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της MINI, η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι plug-inhybrid, θα συνδυάζει δηλαδή κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει το υβριδικής τεχνολογίας μηχανικό σύνολο αναμένεται να είναι το νέο Countryman.

Πάντως, αν και ακόμα η MINI δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, αναμένεται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης να είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος του 1,5 λίτρου, ο οποίος θα δίνει κίνηση στον εμπρός άξονα, ενώ μια γεννήτρια και ο ηλεκτροκινητήρας θα αναλαμβάνουν να στείλουν την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Η τοποθετημένη στον εμπρός άξονα γεννήτρια πραγματοποιεί τρεις διαφορετικές εργασίες: ενισχύει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης για μικρές χρονικές περιόδους με επιπλέον ισχύ, παράγει ηλεκτρική δύναμη κατά τη διάρκεια της κίνησης και τροφοδοτεί απευθείας την υψηλής τάσης μπαταρία, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την εκκίνηση του κινητήρα και την ομαλή του παύση χάρη στην υψηλή απόδοση.

Επίσης, για καλύτερη κατανομή του βάρους οι τεχνικοί της MINI έχουν τοποθετήσει την μπαταρία κάτω από τα πίσω καθίσματα. Τέλος, το plug-inhybrid MINI, στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη λειτουργία, θα μπορεί να σημειώνει τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα στην επιλογή Auto eDrive ή 125 χλμ./ώρα στην MAX eDrive επιλογή.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια