Μητσοτάκης: Ψέματα – ανικανότητα – φόροι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας

495

«Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση: ψέματα, ανικανότητα και φόροι και αυτό ακριβώς είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας, ένα τρίπτυχο το οποίο δυστυχώς ενισχύεται σήμερα από τις συνεχείς παλινωδίες αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα του 34ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), ο κ Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του. «Είναι μια μείωση η οποία θα επέλθει και από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αλλά και από την ανάλογη προσαρμογή των συντελεστών φόρων», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «αν υπάρξει νέα κυβέρνηση, η οποία είναι πραγματικά αποφασισμένη να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοσιονομική χαλαρότητα, ώστε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό βραχνά των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%, τα οποία δυστυχώς δεν είναι βιώσιμα για παρατεταμένη χρονική περίοδο».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια