Μητσοτάκης: Τα ψέματα του Τσίπρα τα πληρώνει καθημερινά ο λαός

229

Επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι «τα ψέματά της τα πληρώνει καθημερινά ο λαός και κινδυνεύει να τα πληρώνει και μετά το 2019» εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με αφορμή τη νίκη Μακρόν στη Γαλλία υπογράμμισε ότι «μετά από μια περίοδο έξαρσης ο λαϊκισμός υφίσταται μια στρατηγική ήττα είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή λογική του».

«Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί νέα εποχή μεταρρυθμίσεων και ελπίδας αλλά και ρεαλισμού και ειλικρίνειας. Η νίκη αυτή υπενθυμίζει τη δίψα της κοινωνίας για ανανέωση αλλά και την απόφαση της κοινωνίας να ανταμείψει την ειλικρίνεια. Αυτό είναι ένα πολιτικό δίδαγμα για τη χώρα μας» πρόσθεσε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε, δε, ότι «η κοινή γνώμη της Γαλλίας, ιδιαίτερα ευαίσθητη απέναντι στην Ελλάδα είχε το προνόμιο να ξέρει που καταλήγουν τα ψεύδη και οι κίβδηλες υποσχέσεις. Είχε επίγνωση τις κούφιες εξαγγελίες του Τσίπρα, την άτακτη υποχώρηση για το Grexit που ήταν θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα».

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι πολίτες διψούν για ένα θετικό όραμα. Ψάχνουν την αλήθεια και την ειλικρίνεια» και όπως εξήγησε η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα ρίξει μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του σχεδίου της προκειμένου «να δείξουμε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος».

«Η καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει» είπε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν Go back madame Merkel, συμβιβάζονται με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη οικονομική ζώνη. Μια Ελλάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να είναι αυτή που ονειρευόμαστε. Μόνο μια φιλοευρωπαϊκή πατριωτική δύναμη σαν τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα είναι ισότιμος εταίρος και όχι επαίτης της αλληλεγγύης».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια