Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια

420

Για φορολογικές μειώσεις ύψους 1,9 δισ. ευρώ, εντός δύο ετών, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζοντας τη φορολογική στρατηγική της Ν.Δ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε μία σειρά παρεμβάσεων για τη μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών, θέτοντας ωστόσο, ως βασική προϋπόθεση την επίτευξη μίας νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

Όπως εξήγησε, η νέα συμφωνία θα πρέπει να προβλέπει τη μείωση στο 2% των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την υλοποίηση μίας τολμηρής φορολογικής μεταρρύθμισης

  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ Κατά 30% σε δύο χρόνια, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% το δεύτερο.
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις στο 20%.
  • Μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από 15% στο 5%.
  • Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13%.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.
  • Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ σε 25.000 ευρώ

«Αυτά είναι τα μέτρα που μπορούμε να δεσμευτούμε, με προϋπόθεση την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων για πλεονάσματα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Μία τέτοια πολιτική, εξήγησε στη συνέχεια, πρέπει να συνοδεύεται από ένα σχέδιο περικοπών κρατικών δαπανών και διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω νοικοκυρέματος του δημοσίου. Ο ίδιος πρότεινε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την ενίσχυση της κινητικότητας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο των απολύσεων.

«Πρέπει να υπογράψουμε μία συμφωνία αλήθειας» συνέχισε και υποστήριξε ότι έχει ευθύνη να προτείνει στους Έλληνες ένα σχέδιο. «Καταθέτω τον οδικό χάρτη για να φέρουμε την αξιοπρέπεια πίσω, για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Πρέπει να καλλιεργήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης, μεταξύ πολιτών και πολιτικής» συμπλήρωσε.

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση προς τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμφανίζεται αμετανόητος και διχαστικός. «Εξακολουθεί να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις, έχω ως στόχο να παραμείνει στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα.

Στον ίδιο τόνο, υποστήριξε ότι «όσο απομονώνεται από την κοινωνία, τόσο φανερώνεται η αλαζονεία και ο αυταρχισμός του». «Η Ελλάδα ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο, ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα είναι αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει» επεσήμανε.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια