Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είστε κατηγορούμενος, όχι κατήγορος

324

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την Παιδεία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε 20 λεπτά για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, για να προσθέσει: Φαίνεται ότι ο λογογράφος σας έκανε λάθος και σας έδωσε την ομιλία προ τριών μηνών. Δεν έχετε ακούσε τίποτα το τελευταίο διάστημα για τις άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα. Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος.

Ο αρχηγός της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και λιγότερο στα θέματα της Παιδείας. «Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας.

«Σκοπός δικός μας είναι να ενώσουμε» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε με δεικτικό τρόπο το θέμα των αιώνιων φοιτητών:«Επαναφέρετε τους αιώνιους φοιτητές. Γιατί το κάνετε;» διερωτήθηκε ρητορικά και έσπευσε να απαντήσει καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ: «Νομίζω ότι έχω μια εξήγηση: Ο κ. Φίλης ως αιώνιος φοιτητής, αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του! Δεν έχω άλλη εξήγηση».

O πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα των Θρησκευτικών, λέγοντας πως το θέμα αυτό ήταν απλά η αφορμή για να δημιουργήσει μία σύγκρουση προς όφελος των μικροπολιτικών συμφερόντων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μάλιστα και μία επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που μεταξύ άλλων αναφέρει πως δεν έγινε καμία ουσιαστική συνάντηση πριν την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ο κ. Φίλης προσβάλλει την Εκκλησία της Ελλάδος με την ανιστορικότητά του.

«Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει την κοινωνία και στην παιδεία, εμάς να ενώσουμε την κοινωνία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στην παγκόσμια κοινωνία της γνώσης απαντάτε με την Ελλάδα της απόγνωσης. Αντί να κοιτάτε μπροστά, κοιτάτε πίσω, φέρνετε την παιδεία στη δεκαετία του ’80».

Λίγο μετά ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Αναμοχλεύετε τις πιο σκοτεινές πρακτικές άλλων εποχών όταν η παιδεία ήταν πεδίο μικροκομματικής συναλλαγής» και πρόσθεσε «εξάλλου ο κ. Τσίπρας διακρίθηκε ως ηγέτης καταλήψεων, έτσι απέκτησε τις πρώτες του πολιτικές περγαμηνές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο άρθρο 16, το οποίο χαρακτήρισε ως τοτέμ που δεν πειράζει κανείς. Μάλιστα αναφέρθηκε στο Σύνταγμα του 1864 το οποίο επιτρέπει ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως τόσα χρόνια μετά στην Ελλάδα συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια