Μητσοτάκης: Οι εκλογές αποτελούν λύση στο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα

192

Συνέντευξη στο ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rai News παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αναφορά στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, στο φαινόμενο του λαϊκισμού και στο πρόβλημα του Μεταναστευτικού.

«Το τελευταίο έτος στην Ελλάδα σημειώθηκε μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η πλειονότητα των πολιτών ζητούν πρόωρες εκλογές και 90% θεωρούν σαφώς ότι η χώρα πηγαίνει προς λάθος κατεύθυνση» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ στην ιταλική δημόσια τηλεόραση και προσθέτει: «Πιστεύουμε πως διαθέτουμε τις σωστές λύσεις για να βγάλουμε τη χώρα από την οικονομική κρίση και θεωρούμε, επίσης, ότι μπορούμε να θέσουμε τέλος στην πολιτική του λαϊκισμού.

Έχουμε ένα κυβερνητικό σχέδιο το οποίο έχει καθοριστεί με ακρίβεια. Πιστεύουμε ότι η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικών πολιτικών. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, λιγότερους φόρους αλλά και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι για τη χώρα είναι καλύτερα να πάμε σε εκλογές το γρηγορότερο δυνατόν. Οι εκλογές, σήμερα, δεν αποτελούν πρόβλημα για την Ελλάδα, αποτελούν την λύση στο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Σχετικά με το πού εντοπίζει ο ίδιος τα λάθη της κυβέρνησης, σημειώνει: «Το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ότι ανέβηκε στην εξουσία λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό. Υποστηρίζοντας, δηλαδή, ότι θα μπορούσε να σκίσει τα μνημόνια και να θέσει τέλος στην πολιτική της λιτότητας.

Διαπραγματεύθηκε επί έξι μήνες, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, πολύ κοντά στην έξοδο από τη ζώνη του ευρώ. Όταν οι φαντασίες της συγκρούσθηκαν με την πραγματικότητα, αναγκάσθηκε να επιστρέψει σε πιο ρεαλιστικές θέσεις. Δεν είναι σε θέση, όμως, να εφαρμόσει ούτε αυτές τις πολιτικές. Έχουμε διδαχθεί από τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοσθούν αμέσως και πρέπει να έχουν σχεδιαστεί και σταθμιστεί προσεκτικά. Και πρέπει, επίσης, να έχουν πάρει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια