Μητσοτάκης: Η εξουσία είναι αυτοσκοπός για τον κ. Τσίπρα

410

Για θράσος και κυνισμό κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον Σκάι.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι όλα τα έπραξε καλώς. Δικαιολόγησε τα πάντα και δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να κάνει έστω μια ελάχιστη αυτοκριτική. Δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να αρθρώσει μια συγνώμη – προσχηματικά έστω – προς τον ελληνικό λαό τον οποίο συνειδητά εξαπάτησε.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο.  Ότι πιστεύει όσα είπε ή ότι συνειδητά ψεύδεται;»

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα το Βrexit, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι τα ψέματα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα τα πληρώνει με βαρύτατο τίμημα ο ελληνικός λαός στην καθημερινή του ζωή.

«Χθες μας έδειξε ότι είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού, αλλά και της απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές. Η προσπάθεια να καταστήσει την Τράπεζα της Ελλάδας υπεύθυνη για τα capital controls είναι άλλη μια φτηνή άσκηση ΣΥΡΙΖαικής προπαγάνδας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Στην ερώτηση ποιες στιγμές της πρωθυπουργίας του συγκρατεί ως θετική ανάμνηση, μίλησε για τη βραδιά του δημοψηφίσματος όπου, κατά τα λεγόμενά του “γέμισε περηφάνια την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού”. Θέλει πράγματι απύθμενο θράσος να μπορείς να αναδεικνύεις ένα δημοψήφισμα – φιάσκο, μια μοναδική θεσμική παρωδία, σε στιγμή εθνικής ανάτασης. Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε.»

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε, όπως είπε, τον Πρωθυπουργό «να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Κάποια από τα λεγόμενα του υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια. Στην χειρότερη, την πρόθεση του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού χάρτη.

Οι θεσμικοί τακτικισμοί της Κυβέρνησης είναι συνεχείς και πολύ επικίνδυνοι. Ξεκίνησαν με το περσινό δημοψήφισμα – παρωδία και τις αχρείαστες εκλογές. Συνεχίστηκαν με την απαξίωση της Δικαιοσύνης, της λειτουργίας της Βουλής, του Ε.Σ.Ρ. και γενικότερα των θεσμών.

Κορυφώνονται με την πρόταση για ένα εκλογικό σύστημα που εγγυάται την ακυβερνησία και την πολιτική αστάθεια σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις.

Ένα είναι βέβαιο:  H χθεσινή εικόνα του κ. Τσίπρα ήταν αυτή ενός απερχόμενου πρωθυπουργού. Το πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα είναι το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου.»

 

 

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια