Μητσοτάκης: Επενδύσεις 100 δις σε βάθος 5ετίας για την έξοδο από την κρίση

631

Επίθεση στην Κυβέρνηση ότι έβαλε τη χώρα σε έναν υφεσιακό φαύλο κύκλο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι  η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις 100 δισεκ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη ενώ έθεσε ως προυπόθεση η οικονομία να καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως, να αυξάνει τις εξαγωγές της κατά 10% κάθε χρόνο, να αυξήσει τις επενδύσεις από 11% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 20% και να δημιουργεί 120.000 νέες θέσεις εργασίας το χρόνο.

Ο άρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα μειώσει φόρους, θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη, θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.  «Εμείς στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα επειδή πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων. Όχι επειδή είναι προαπαιτούμενο. Εμείς ξέρουμε πώς μπορεί το ΑΕΠ να φτάσει στα 213 δισεκ. ευρώ, δηλαδή αύξηση του εισοδήματος κατά 1.900 ευρώ ετησίως ανά οικογένεια» διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρειάζεται αλλαγής πορείας άμεσα. Η πυξίδα πρέπει να δείχνει επιχειρηματικότητα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αξιοπιστία μιας κυβέρνησης, είναι το πιο ανέξοδο αναπτυξιακό μέτρο, γιατί μόνο μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Στήριξη της επιχειρηματικότητας σημαίνει αύξηση θέσεων εργασίας. Αύξηση θέσεων εργασίας σημαίνει ανάπτυξη» τόνισε  ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια