Μητσοτάκης: Διαλύετε τη μεσαία τάξη, εκλογές εδώ και τώρα

665

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Τί είναι χειρότερο, ένας ψεύτης πρωθυπουργός που έχει συνείδηση της πραγματικότητας και την διαστρεβλώνει ή ένας αυταπατούμενος πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει» – ότι από τα δύο και αν ισχύει ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός αυτής της χώρας , είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε  τον πρωθυπουργό πως εμφάνισε την άγνοιά του ως «αντισυμβατική μαγκιά και ανέβηκε στην εξουσία πατώντας πάνω σε θεωρίες συνωμοσίας και απύθμενο λαϊκισμό και φέσωσε την χώρα» με 86 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην «ετερόκλιτη» κυβερνητική συμμαχία, εκτός από αυταπάτη, συνειδητή πολιτική απάτη, «μεθοδευμένη, πολυετής, κυνική και αδίστακτη, στην χειρότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων». Θα περίμενε κανείς ότι η διάλυση της αυταπάτης θα συνοδευόταν από σεμνότητα και κάποιου είδους αυτογνωσία, πρόσθεσε αλλά αντ’ αυτών συνεχίζεται η «ακραία πολωτική» δημαγωγία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η χώρα θα χάσει σε μία διετία 21 δισεκατομμύρια ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση, τονίζοντας πως δεν θα χρειάζονταν τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα αν η Ελλάδα είχε παραμείνει στην τροχιά ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως το πολυνομοσχέδιο θα ωθήσει ακόμη περισσότερους Έλληνες στην παραοικονομία, πλήττοντας κυρίως τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και στερώντας την χώρα από κάθε προοπτική ανάπτυξης.

«Τσακίζεται η μεσαία τάξη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ καθίσταται «εφιάλτης» η κατοχή ακινήτων: «η εργασία τιμωρείται και η ιδιοκτησία διώκεται , οι φόροι δεν είναι δίκαιοι και τα βάρη διανέμονται κατά πως βολεύει την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ»υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα ειδικά μισθολόγια, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως νομοθετεί την αυταπάτη, αφού η νομοτεχνική διόρθωση είναι «υποθετικού χαρακτήρα και δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που επιτευχθεί ισοδύναμη εξοικονόμηση από τα αρμόδια υπουργεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε πως δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία μια τέτοια, «εξευτελιστική» για χώρα», πρακτική. Χαρακτηρίζοντας τον κόφτη ρήτρα της «προσωπικής αναξιοπιστίας« του πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά η χώρα αναλαμβάνει δεσμεύσεις που θα πληρώσουν όχι μόνο οι επόμενες κυβερνήσεις αλλά και οι επόμενες γενιές, έχοντας μπει σε οικονομική, γεωπολιτική και στρατηγική καραντίνα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια