Μηδένισε το γερμανικό 10ετές

200

Στο μηδέν βρίσκεται η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου, που κάποια στιγμή πέρασε και σε αρνητικό έδαφος. Αναμφισβήτητα αποτέλεσε το πεδίο συζήτησης για διεθνών επενδυτών την εβδομάδα που πέρασε.

Η ανησυχία των αγορών έναντι ενός ενδεχόμενου Brexit άλλαξε τη στάση και τη στρατηγική των επενδυτών διεθνών, μεταφέροντος τη δραστηριότητά τους από τις μετοχές στα ομόλογα.

Η βουτιά του 10ετούς γερμανικού ομολόγου δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ΕΚΤ, αναφέρει σε ανάλυσή της η Pimco. Η Deutsche Bank διαπιστώνει ότι το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ξαφνικά κυρίαρχο θέμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η αποστροφή για τις επενδύσεις υψηλού κινδύνου έστρεψε το ενδιαφέρον στα αποκαλούμενα «ασφαλή καταφύγια», όπως π.χ. ο χρυσός και το γεν, την ώρα μάλιστα που παγκοσμίως τα κυβερνητικά ομόλογα που διαπραγματεύονται με αρνητικά επιτόκια ξεπερνούν πλέον τα 8 τρισ. δολάρια, ιστορικό ρεκόρ σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια