Με 6,7 δις ευρώ αλλάζουν χέρια τα δικαιώματα της Formula 1

406

Στην αμερικανική Liberty Media περνούν πλέον τα δικαιώματα της Formula 1, καθώς ολοκληρώθηκε η πλέον πολυσυζητημένη εξαγορά των τελευταίων ετών στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επικεφαλής της νέα ιδιοκτήτριας εταιρίας είναι ο Τζέισον Μαλόουν, μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στο νέο καθεστώς θα εμπλακεί και o Τσέις Κάρεϊ.

Μεγάλος κερδισμένος από αυτήν την εξαγορά είναι ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει περί το μισό δις ευρώ, μόνον από την συμφωνία και θα παραμείνει στην θέση του εκτελεστικού διευθυντή για τα επόμενα τρία χρόνια και να κατέχει το 5,3% των μετοχών.

Ο 85χρονος Έκλεστοουν επεσήμανε ότι του ζητήθηκε να διατηρήσει το πόστο του κι εκείνος ανταποκρίθηκε, αφού έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν τζίρου, που υπολογίζεται στο 1,5 δις ευρώ ετησίως γύρω από την Formula 1.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια