Με τη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ οι έρευνες για το αεροσκάφος της EgyptAir

832

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών , καθώς εξετάζονται όλα τα σενάρια χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, με δεδομένο ότι η Γαλλία προσφάτως αποτέλεσε στόχο του Ισλαμικού κράτους.

Της έρευνα συνδράμουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις  ενώ από την πρώτη στιγμή την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συντονίζει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορία ήδη επιχειρεί στο σημείο ενώ ένα δεύτερο πλησιάζει στην περιοχή. Προς το σημείο πλέει επίσης η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να διασώσουν επιβάτες από τα νερά.

Έντονο προβληματισμό εκφράζουν έλληνες αξιωματούχοι καθώς στην περιοχή επικρατούσαν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Η πτήση MS 804 της EgyptAir, με 66 επιβαίνοντες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο, εκτιμάται ότι «χάθηκε» από τα ραντάρ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης- Αλεξάνδρειας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια