Με διαπόμπευση απειλεί τους μεγαλοφειλέτες το ΥΠΟΙΚ αν δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους!

462

Τελεσίγραφο σε 25 χιλιάδες οφειλέτες με χρέη πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ, στέλνει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο καλεί να τους μεγαλοοφειλέτες να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέχρι τα τέλη του μήνα (27-29 Ιουνίου), ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω email που αποστέλλει στους οφειλέτες, τους προειδοποιεί ότι σε περίπτωση μη εξόφλησης των χρεών τους, πέρα από τις κατασχέσεις θα υποστούν και δημόσια διαπόμπευση.

Όπως διαμηνύει το υπουργείο ως το τέλος του μήνα, θα δώσει στη δημοσιότητα λίστα των μεγαλοοφηλετών που δεν θα έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

H επιστολή προς τους οφειλέτες έχει ως εξής:

Αγαπητή/έ κύρια/ε,
Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων των απαιτήσεων της Φορολογικής Διοίκησης (Δ.Ο.Υ, Τελωνεία, Ελεγκτικά Κέντρα) διαπιστώθηκε ότι την 30/05/2016 εκκρεμεί συνολική ανεξόφλητη ληξιπρόθεσμη οφειλή σας μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ. Καλείστε να την τακτοποιήσετε έως την 27/6/2016, διαφορετικά θα δημοσιοποιηθεί σε κατάσταση οφειλετών στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στις υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1185/2011 (ΦΕΚ Β΄ 1949) και 1271/2015 (ΦΕΚ Β΄ 3001) αποφάσεις του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών αντίστοιχα.
Για το είδος και το ποσό της οφειλής σας, καθώς και για την ταυτότητα οφειλής, με την οποία θα την εξοφλήσετε, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε, από την υπηρεσία «Προσωποποιημένης Πληροφόρησης του TAXISnet» επιλέγοντας «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης», και από τα αρμόδια τελωνεία για τις οφειλές σας σε αυτά.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την υποβολή οποιουδήποτε, σχετικού με τη δημοσιοποίηση, αιτήματος για την οφειλή σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια για την παρακολούθηση της οφειλής, Δ.Ο.Υ., Τελωνείο ή και Ελεγκτικό Κέντρο έως την 27η Ιουνίου 2016.

Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος του οφειλέτη, από την αρμόδια για την παρακολούθηση της οφειλής Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, Τελωνείο ή και Ελεγκτικό Κέντρο σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1185/2011 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

Παρακαλούμε να μην λάβετε υπόψη την παρούσα ειδοποίηση, εάν έχετε ήδη τακτοποιήσει την οφειλή σας.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια