Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η πυρκαγιά το καταστροφικό της έργο στην Καλιφόρνια (φωτό)

639

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία κατακαίει για 10η ημέρα την περιοχή, κοντά στην ακτή «Big Sur». Η φωτιά έχει καταστρέψει  περισσότερα από 40 σπίτια, έχει αναγκάσει εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έχει οδηγήσει στο κλείσιμο δημοφιλών πάρκων μεσούσης της περιόδου των διακοπών.

καλιφορνια 2

Η φωτιά ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή σε περιοχή νότια της πόλης Κάρμελ και έχει κατακάψει περισσότερα από 125.450 στρέμματα γης.  Το γεγονός ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατες περιοχές αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ιδίως η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των 4.300 πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. 2000 κτίσματα απειλούνται και τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.  Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν ένα μεγάλο αριθμό σπιτιών στους λόφους πάνω από την κοινότητα Κάρμελ Χαϊλάιτς.

A the porch of a house burns down in Lake Arrowhead, Calif., Monday, Oct. 22, 2007. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Τραγική ήταν η κατάληξη για έναν χειριστή μπουλντόζα, τον οποίο είχαν προσλάβει οι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου, για να βοηθήσει στη μάχη με τις φλόγες, καθώς σκοτώθηκε όταν το βαρύ όχημα εξετράπη της πορείας του.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια