Μετά το μπλόκο Στουρνάρα… συμβιβασμός με Πανταλάκη – Ρουμελιώτη στο τιμόνι της Τράπεζας Αττικής

419

Συμβιβαστική πρόταση μετά την απόρριψη του ΔΣ από την Τράπεζα της Ελλάδος – Το νέο ΔΣ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Θεόδωρος Πανταλάκης  θα αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Αττικής μετά την εμπλοκή που υπήρξε για τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο πρώην επικεφαλής της ΑΤΕ θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος, ενώ τη θέση του Προέδρου θα λάβει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παρά το βέτο της ΤτΕ.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γ. Σαπουντζόγλου, Π. Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Αν. Πουσκούρη, καθώς και τον Κ. Μπουσδούκο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Η απόρριψη κατέφθασε καθώς η Επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), αλλά και του νόμου 4346/2015 και ως εκ τούτου οι δύο βασικοί υποψήφιο – δηλαδή οι κ.κ. Σαπουντζόγλου και Ρουμελιώτης – δεν συγκέντρωναν τις απαιτήσεις του νόμου.

Στο μεταξύ η μετοχή της τράπεζας τέθηκε σε καθεστώς αναστολής.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια