Μελβούρνη: Επίδοξος αεροπειρατής απειλούσε με βόμβα αεροσκάφος

375

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης όταν ένας επιβάτης σε αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών επιχείρησε να εισβάλει στην καμπίνα των πιλότων, απειλώντας πως έχει τοποθετήσει βόμβα. «Θα ανατινάξω το αεροσκάφος» είπε.

Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί μόλις 14 λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, διατάχθηκε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στη βάση του.

Οι αυστραλιανές αρχές απέκλεισαν το σημείο που θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών και διέταξαν τη ματαίωση όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, καθώς ένας επιβάτης σε αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών επιχείρησε να εισβάλει στην καμπίνα των πιλότων, απειλώντας πως έχει τοποθετήσει βόμβα.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί μόλις 14 λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, διατάχθηκε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στη βάση του.

Αμέσως οι αυστραλιανές αρχές απέκλεισαν το σημείο που θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών και διέταξαν τη ματαίωση όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αυστραλιανών αρχών, το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, ενώ οι επιβάτες, προς το παρόν, βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Όλα τα εισερχόμενα αεροσκάφη έλαβαν εντολή να αλλάξουν πορεία και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Avalon, το οποίο επίσης έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη κίνηση και τις ανάγκες.

Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανακοίνωσαν επισήμως ότι έλαβε χώρα απόπειρα αεροπειρατείας και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό ασφάλειας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μονάδες ασφαλείας του αεροδρομίου της Μελβούρνης, ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο επίδοξος τρομοκράτης συνελήφθη όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν εισβολή στο αεροσκάφος.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια