Μαύρο πανό ανάρτησαν τεχνικοί και δημοσιογράφοι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

454

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών καναλιών, αυτή τη φορά έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Τα μέλη μάλιστα της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής άνοιξαν ένα μαύρο πανό στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, με μηνύματα όπως «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» και «κάτω τα ξερά σας από τις οικογένειές μας».

Οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι πέταξαν και φυλλάδια στα οποία υπενθυμίζουν αφενός την δέσμευση του Νίκου Παππά απέναντι στα σωματεία των εργαζομένων στα κανάλια στις 10η Οκτωβρίου όταν έλεγε πως «θα καλέσω τριμερή κυβέρνησης-καναλαρχων-εργαζομένων με στόχο να μην πέσει μαύρο» και αφέτερου την τροπολογία τέσσερις ημέρες αργότερα, την περασμένη Παρασκευή, όταν έφερε στη Βουλή «τροπολογία με σκοπό να πέσει μαύρο σε όλα τα κανάλια σε πέντε μέρες».

Οι διαδηλωτές κόλλησαν, επίσης, στους τοίχους του κτηρίου πλακάτ με μηνύματα όπως «κάτω τα ξερά σας από τις οικογένειές μας» και «Καββαδία, Βαρεμένε, Κουίκ, Αθανασίου, από τη δουλειά μας γίνατε Βο(υ)λευτές».

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο πεντάωρης στάσης εργασίας της ΕΤΙΤΑ από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι προκειμένου:

– Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των σήμερα απασχολούμενων τεχνικών τηλεόρασης.
– Να μην γίνουν απολύσεις προσωπικού.
– Να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων που σήμερα απασχολούνται.
– Να εφαρμοστεί η ισχύουσα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους απασχόλησης και μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους και υπό πρόσληψη τεχνικούς τηλεόρασης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια