Μαύρες μέρες για πρώην και ΝΥΝ τραπεζίτες

227
A euro sign sculpture stands illuminated in front of the European Central Bank (ECB) headquarters in Frankfurt, Germany, on Thursday, Oct. 23, 2014. At noon in Frankfurt on Oct. 26, investors will learn which of the currency bloc's 130 biggest banks fell short in the ECB's year-long examination of their asset strength and ability to withstand economic turbulence. Photographer: Martin Leissl/Bloomberg

Μαύρες μέρες και νύχτες περνάνε πρώην και νυν μεγαλόσχημοι του τραπεζικού συστήματος, αναμένοντας την ετυμηγορία των «θεσμών» και των αρχών σχετικά με τους ρόλους που θα μπορούν να διαδραματίσουν εφεξής αλλά και τις κατηγορίες που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Κάποιοι εξ αυτών αναμένουν την άσκηση διώξεων για πολλές και διάφορες ποινικές παραβάσεις. Και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η άσκηση διώξεων να προκαλέσει ζήτημα παραμονής στις θέσεις που κατέχουν.

Το σύστημα Ντράγκι τούς πετάει…

Για κάποιους άλλους τα πράγματα είναι σύνθετα. Αφενός γιατί τους έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις και αναμένονται και καινούργιες, ενώ το σύστημα Ντράγκι ουσιαστικά τούς πετά διά παντός από το τραπεζικό περιβάλλον! Άρα τους στέλνει σε οριστική απόσυρση με ταυτόχρονη απώλεια επενδεδυμένων χρημάτων και με πλείστες όσες υποθέσεις ανοικτές!!!

Οι διαχρονικοί ρουφιάνοι και γλείφτες

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και κάποιοι κατ’ επάγγελμα γλείφτες και ρουφιάνοι. Αυτούς μην τους φοβάστε . Έχουν μάθει και τα παίρνουν βρέξει-χιονίσει. Τα κορόιδα να είναι καλά και οι ευκολόπιστοι ως προς τις δυνατότητες συμβουλών που τους παρέχουν! Αλλά να μην ξεχνούν ότι οι γλείφτες και οι ρουφιάνοι δεν αλλάζουν. Πάντα ίδιοι θα είναι. Όμως θα έχουμε καιρό να ασχοληθούμε με την αφεντομουτσουνάρα τους και τις πολλές αμαρτίες τους!

Οι μπροστινοί σωτήρες και η επιστροφή των 150 εκατ. ευρώ!

Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι ενδιάμεσοι, μπροστινοί, που με βάση την πραγματική οικονομική τους κατάσταση πήγαν να το παίξουν σωτήρες τραπεζών και βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με βαριά κακουργήματα , ξεπλύματα και άλλα πολλά. Κάποιοι λένε ότι οι μεγαλοεπενδυτές- σωτήρες απλώς διευκόλυναν καταστάσεις και δεν ήταν οι πραγματικοί επενδυτές, αλλά κάλυπταν τρίτους!

Τούτο, όμως, δεν έχει αποδειχθεί, οπότε … Τώρα καλούνται να επιστρέψουν τα… χαμένα κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 150 εκατ. ευρώ!!! Για να ξέρουν, πάντως, επειδή μπορεί να έχουν ενημερωθεί λανθασμένα, στην υπόθεση αυτή δεν αρκεί να τα έχουν καλά με την κυβέρνηση, διότι ο πρώτος και τελευταίος λόγος ανήκουν στην Τράπεζα της Ελλάδος

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια