Μαρία Σπυράκη: Ανιστόρητος και απαράδεκτος ο επίτροπος Χαν!

«Θεωρώ απίθανο η Κομισιόν να αναφερθεί στην Έκθεση Προόδου της Αλβανίας σε ανύπαρκτα ζητήματα , όπως το «τσαμικό»...

840

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» του Σαββατοκύριακου, χαρακτηρίζει τον επίτροπο Χαν «ανιστόρητο» και «απαράδεκτο».  

Συγκεκριμένα, η Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τα περί «τζαμουριάς» και την ερώτηση που έκανε στην ευρωβουλή, όπου η απάντηση του επιτρόπου Χαν ερμηνεύθηκε από τον εγχώριο Τύπο, ως «λάθος πάσα» που έδωσε για να εξυπηρετηθούν τα Αλβανικά συμφέροντα και οι δόλιες στοχεύσεις της γείτονος χώρας, επισημαίνει: «Η απάντηση του Επιτρόπου είναι ανιστόρητη, αναληθής και απαράδεκτη και γι’αυτό εξάλλου η Εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η Ελλάδα προσεβλήθη στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά, όταν στελέχη κόμματος που συμμετέχει στην αλβανική κυβέρνηση επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την είσοδο του στο ΥΠΕΞ στα Τίρανα. Τα γεγονότα καλύφθηκαν από τον ελληνικό και τον αλβανικό Τύπο αλλά ο απόηχος τους φαίνεται ότι δεν έφθασε στην Κομισιόν. Μετά τις έντονες αντιδράσεις στην απάντηση του Επιτρόπου, θεωρώ απίθανο η Κομισιόν να αναφερθεί στην Έκθεση Προόδου της Αλβανίας σε ανύπαρκτα ζητήματα, όπως το «τσαμικό».  Η Αλβανία έλαβε από το 2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση 649 εκατομμύρια ευρώ προενταξιακή βοήθεια και οφείλουμε να ελέγχουμε τη συμπεριφορά κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ειδικά όταν εγείρουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας».  

Ενώ σχολιάζοντας τις κριτικές και τα πυρά που δέχτηκε από κάποια εγχώρια μέσα ενημέρωσης, απαντά με το δικό της στυλ και ύφος: «Επιτρέψτε μου να λειτουργώ ως Ευρωβουλευτής, κι όχι σαν στρουθοκάμηλος! Και φυσικά, χωρίς την άδεια της «Αυγής» και μερίδας του Τύπου…»!

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια