Μαξίμου: Η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον στο «κεφάλι του δράκου»

447

«Oι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα που έφερε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα.

«Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αποδίδει πλέον καρπούς», ανέφεραν οι κύκλοι του Μαξίμου κατά την επιστροφή του κ. Τσίπρα από την Κίνα και τόνισαν πως «η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο».

Σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο και στη Σαγκάη, οι κυβερνητικές πηγές σχολίασαν: «Πετύχαμε τρία στα τρία: Σημαντικές συμφωνίες με την Cosco, τον κινεζικό κολοσσό Αlibaba και την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας ΖΤΕ. Μόνο η Cosco αναμένεται να επενδύσει συνολικά στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έργα υποδομής με στόχο την αναβάθμιση του τομέα της κρουαζιέρας, τη δραστική αύξηση του αριθμού των κοντέινερ, την ενίσχυση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου στάθμευσης που θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στον Πειραιά». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι «όχι μόνο ο Πειραιάς αλλά η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον στο «κεφάλι του δράκου» και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι το σώμα του».

Όσον αφορά τους στόχους της κυβέρνησης, οι κύκλοι του Μαξίμου ενημέρωσαν πως προτεραιότητα αποτελεί η μείωση της ανεργίας μέχρι το 2021, ενώ εκτίμησαν πως η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο και τόνισαν ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θα υπάρξει θετική εξέλιξη στα εργασιακά. «Στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων έχουμε στο πλευρό μας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης ενώ ουδείς συζητά ζήτημα ομαδικών απολύσεων», ανέφεραν οι πηγές.

Ερωτούμενοι για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κυβερνητικοί κύκλοι σημείωσαν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, ωστόσο -όπως είπα- «αλλαγές θα υπάρξουν».

Τέλος, αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες οι κυβερνητικέ πηγές εξήγησαν πως ο αριθμός των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα και επισήμαναν «αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε», ενώ εκτίμησαν πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια