Μαξίμου: «Δεν μπορεί το κράτος να απέχει από την αναπτυξιακή διαδικασία»

479

«Ήπια θα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή του τρέχοντος προγράμματος», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το νέο αναπτυξιακό νόμο, ενώ τονίζουν ότι η συμμετοχή του κράτους στην αναπτυξιακή διαδικασία είναι απαραίτητη.

Χαρακτηρίζοντας τον αναπτυξιακό νόμο «ως νόμο ειδικής πολιτικής και κοινωνικής βαρύτητας» η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο νέος νόμος «θα επιδράσει θετικά στην οικονομία και την κοινωνία και θα ενεργοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα», ενώ σημειώνει πως τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία θα γίνουν γρήγορα αντιληπτά.

«Στρατηγικός στόχος της σημερινής διακυβέρνησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας στη βάση ενός βιώσιμου και δίκαιου μοντέλου ανάπτυξης» τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, εξηγώντας ότι στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο επιδιώκει τόσο τον τερματισμό των παθητικών πολιτικών παρακολούθησης και υποστήριξης των καθιερωμένων οικονομικών τάσεων, όσο και τον τερματισμό της εσωτερικής υποτίμησης και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας «με το βλέμμα στραμμένο ψηλά».

Τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα στηρίξει ιδιαίτερα κλάδους στους οποίους η χώρα έχει «συγκριτικά πλεονεκτήματα» οι πηγές της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν ότι «δεν μπορεί το κράτος να απέχει από οποιαδήποτε αναπτυξιακή διαδικασία αλλά χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κράτος που διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία καθοδήγησης και υποστήριξης».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια