Μακρόν: «Δεν μας απασχόλησε η Ελλάδα σήμερα κι αυτό είναι καλό σημάδι….»

430

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι είναι καλό σημάδι το γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση, δεν απασχόλησε η Ελλάδα τους ηγέτες.

Ο πρόεδρος Μακρόν αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ε.Ε., ήτοι στο προσφυγικό, την συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ένωση υπογράμμισε ότι «δεν συζητήσαμε για την Ελλάδα στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτά είναι καλά νέα», με τους δύο ηγέτες να χαμογελούν. Ο πρόεδρος Mακρόν δήλωσε ότι ο ίδιος και η καγκελάριος έκανα ότι μπορούσαν για να μην βρίσκεται η Ελλάδα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα είναι καλύτερο να λύνονται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών (Eurogroup).

Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ συμφώνησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά «είναι όντως καλά νέα το γεγονός ότι δεν μας απασχόλησε η Ελλάδα, καθώς αποδεικνύει πως έχουμε επιτύχει μια καλή συμφωνία».

Ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι όταν η Γαλλία και η Γερμανία μιλούν με μια φωνή η Ευρώπη προχωρά και δεν είναι απλώς συμβολικός ο γαλλο-γερμανικός άξονας, αλλά μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια