Μαζική έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα με σύμμαχο τον «καλό μας τον καιρό»

203

Ο καλός μας ο καιρός, έγινε σύμμαχος όσων ήθελαν να εγκαταλείψουν έστω και για λίγες μέρες την πόλη, και να περάσουν το Πάσχα εκτός των τειχών της πόλης.

Η κίνηση σε σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένων, αεροδρόμια, λιμάνια είναι ιδιαίτερα αυξημένη ήδη από την Μεγάλη Πέμπτη, με τις αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, ενώ λόγω της αυξημένης ζήτησης, τόσο στα ΚΤΕΛ, όσο και τα τρένα έχουν προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγια, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των εκδρομέων.

Η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων άρχισε από εχθές Μεγάλη Πέμπτη,  που χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή.

Η κίνηση στις δύο κομβικές αρτηρίες που οδηγούν στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ήταν μέχρι χθες το απόγευμα ιδιαίτερα αυξημένη με συνεχή ροή των οχημάτων.

Στον σταθμό των ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων τα λεωφορεία αναχώρησαν με πληρότητες της τάξεως του 100%. Οι υπεύθυνοι έχουν προγραμματίσει έξτρα δρομολόγια, που για ορισμένους προορισμούς αγγίζουν ακόμα και τα διπλάσια από αυτά που εκτελούνται σε καθημερινή βάση. Χθες και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και από τους δύο σταθμούς περισσότερα από 1.000 δρομολόγια, μεταφέροντας τουλάχιστον 50.000 άτομα στις περιοχές που έχουν επιλέξει για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στους δρόμους της πρωτεύουσας που οδηγούν στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς χιλιάδες είναι οι εκδρομείς που επέλεξαν για τις διακοπές του Πάσχα τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, του Αργοσαρωνικού, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.

Το Λιμενικό βρίσκεται από τις προηγούμενες ημέρες σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μία ώρα νωρίτερα, στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου τους.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και αργά χθες το βράδυ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αναχώρησαν 39 πλοία. Τα 23 από αυτά έφυγαν από τον Πειραιά και τα υπόλοιπα 16 από την Ραφήνα.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και σήμερα στις αποβάθρες των λιμανιών της Αττικής, καθώς έχουν προγραμματιστεί 41 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, 22 πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά, 13 από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.
Αυξημένη όμως είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη και θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.630 πτήσεις προς όλους τους προορισμούς.

Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Γι’ αυτούς που επιλέγουν να μετακινηθούν με τα τρένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου θα αυξήσει την χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καλός καιρός, αφού οι θερμοκρασίες θα είναι καλές και οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια