Μίχαλος: Οι λόγοι που οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό

436

«Το παράδοξο και ταυτόχρονα ανησυχητικό, όμως, είναι το εξής: την ίδια ώρα που η ανεργία ειδικά μεταξύ των νέων καλπάζει στην Ελλάδα, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν κατάλληλο προσωπικό», ανέφερε ο Κώστας Μίχαλος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ.

Ποιοι είναι οι λόγοι που δυσκολεύονται οι επιχειρήσεις να βρουν Προσωπικό;

Ο λόγος για την δυσκολία των επιχειρήσεων είναι η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας και η έλλειψη τεχνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Στο πρόβλημα αυτό πρέπει να δοθεί λύση, αν θέλουμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα εξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Ένας δρόμος, τον οποίο δεν θα πάψουμε ποτέ να δείχνουμε, είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση της ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης με τον κόσμο της παραγωγής. Με τον κόσμο των επιχειρήσεων, με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς.

Αναλυτικά ο λόγος του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια