Μίχαλος: Θνησιγενές το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης

620

Την ανάγκη για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται από το πολιτικό σύστημα, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξή του.

«Τα τελευταία έξι χρόνια σε αυτή τη διαρκή υφεσιακή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία έχουμε επισημάνει ότι όταν μια λάθος συνταγή έχει εφαρμοστεί και δεν βλέπουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, επιτέλους ας κάνουμε την αλλαγή που πρέπει, προκειμένου να δούμε αποτέλεσμα», τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «SBC».

Ο κ. Μιχαλος σχολιάζοντας το θέμα της υπερφορολόγησης ανέφερε: «Όταν κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει την επόμενη μέρα, με μια εφαρμογή έκτακτων μέτρων – έχουμε δυο 2-3 τέτοιες περιπτώσεις, μόνο μέσα στο 2016-, πρέπει να αντιληφθεί το πολιτικό σύστημα ότι μια μικρομεσαία επιχείρηση για να μπορέσει να παραμείνει στη ζωή κάνει ένα προγραμματισμό. Όταν έρχονται εμβόλιμα κάποια πρόσθετα φορολογικά βάρη, είναι θνησιγενές το αποτέλεσμα».

Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι «δεν υπάρχει κίνητρο για επένδυση, όχι μόνο ξένη δυνητικά, αλλά και εγχώρια» και ανέφερε ότι «σήμερα στην Ελλάδα, μια επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους καλείται να πληρώνει το 52% των εσόδων της, όταν σε όμορες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος, αυτό κυμαίνεται από το 19% έως το 27%».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ «τα βήματα δεν επαρκούν» και τόνισε ότι πρέπει να γίνει επιτέλους χάραξη ενός Εθνικού σχεδίου για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο κ. Μίχαλος σημείωσε την ανάγκη να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το κομμάτι των «κόκκινων δανείων», το οποίο όπως είπε θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης, ενώ ζήτησε την άμεση απλοποίηση των διαδικασιών για το επιχειρείν και μείωση της γραφειοκρατίας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια