Μήνυση Ν. Νικολόπουλου κατά Π. Ψυχάρη

573

Μηνυτήρια αναφορά κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Παναγιώτη Ψυχάρη κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. «Ο λαός απαιτεί να μπει τέλος στην “νταβατζιδοκρατία”.

Το Δημόσιο πλήρωσε ακριβά το “νταβατζηλίκι” με εκατοντάδες εκατομμύρια κρατικού χρήματος, με τα οποία λειτουργούσαν, χωρίς άδειες, τα περίφημα “συστημικά ΜΜΕ” των γνωστών καναλαρχών και των παπαγάλων της μνημονιακής διαπλοκής» τόνισε εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος υπογράμμισε ότι χάρη στην εξεταστική μετά από δεκαετίες αποκαλύπτονται εγκλήματα με ονοματεπώνυμο, πληροφορούμενοι όλοι ότι «οι τράπεζες μοίρασαν στους “νταβατζήδες” 1,5 δισ. ευρώ με εγγυήσεις τα “στρουμφάκια” του ALTER ή την ταινιοθήκη με τις “συνταγές για τυροκροκέτες… Μαμαλάκη” του MEGA ή ακόμα και με αέρα κοπανιστό…». Δεν δίστασε να επισημάνει ότι «πριν από τα βοσκοτόπια είχαμε από τα κόμματα διπλές-τριπλές εκχωρήσεις για δήθεν εγγυήσεις.

Έτσι, για να μην παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες καραμπινάτα σκάνδαλα και οι παρανομίες, που ενόρκως ομολογούνται στον ιερό τόπο της Δημοκρατίας, ενώπιον των βουλευτών της εξεταστικής από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, προσφύγαμε σήμερα ως Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος στην εισαγγελία». Προανήγγειλε νέα επίσκεψη στην Ευελπίδων, που θα αφορά στα έργα και στις ημέρες Θεόδωρου Πανταλάκη στην ΑΤΕ, με βάση τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν κατά την εξέτασή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Όπως υπογράμμισε «Η δημόσια διαδρομή του κ. Πανταλάκη είναι γνωστή, γνωστοί και οι πράσινοι πολιτικοί του κηδεμόνες. Είναι αυτός που μεταξύ των άλλων υπέγραψε τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων με αμφισβητούμενες εγγυήσεις, διπλοεκχωρηθείσες κρατικές επιχορηγήσεις. Είναι ο ίδιος κρατικός λειτουργός που έβγαλε τα 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, μεσούσης της κρίσης». Καταλήγοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε για τον διορισμό του Θεόδωρου Πανταλάκη στην Attica Bank ότι «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, παρότι ο SSM δεν έχει την ευθύνη εποπτείας μη συστημικών τραπεζών (εν προκειμένω της Attica Bank), εν τούτοις παρενέβη για να διορισθεί το “εξαπτέρυγό” του», διερωτώμενος «Ο Τσίπρας ή ο Στουρνάρας κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια