Μέρκελ: Ο δρόμος προς την εξαίρεση από την βίζα περνά από 72 σημεία

542

Στους 72 όρους που πρέπει να ολοκληρωθούν προκειμένου να αρθεί η βίζα για την Τουρκία, αναφέρθηκε η Καγκελάριος σε δηλώσεις της. Συγκεκριμένα η Καγκελάριος υπενθύμισε πως οι όροι της ΕΕ για άρση της βίζας δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι «Έχω πει καθαρά ότι ο δρόμος προς την εξαίρεση από τη βίζα περνάει από τα 72 σημεία» που έθεσε η ΕΕ, και πρόσθεσε «χρειαζόμαστε να τεθούν σε εφαρμογή αυτά τα σημεία για να επιτρέψουμε την εξαίρεση από τη βίζα».

Αλλά η Άγκυρα αρνείται να τροποποιήσει την τουρκική αντιτρομοκρατική νομοθεσία, επικαλούμενη το ότι έχει πληγεί φέτος από μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων Κούρδων αυτονομιστών και τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Υπενθυμίζεται πως ο ένας από τους 72 όρους που έχει θέσει η ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της βίζας είναι η τροποποίηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, η οποία δεν συνάδει με το κοινοτικό δίκαιο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια