Μάχη με τα έσοδα για να μην ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» δίνει το οικονομικό επιτελείο

515

Με κάθε τρόπο επιχειρεί η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να εισπράξουν το προυπολογισμένο ποσό ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα και η ενεργοποίηση του «κόφτη». Οι εφορίες ήδη «σκουπίζουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς από 1250 ευρώ και πάνω εάν πρόκειται για ποσά που αφορούν σε μισθούς και συντάξεις αλλά και οποιοδήποτε άλλο ποσό κατάθεσης που ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εξήντα χιλιάδες κατασχετήρια έχουν σταλεί σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, μόνο που  το 70% των λογαριασμών που κατασχέθηκαν είχαν μέσα από 2 λεπτά μέχρι 100 ευρώ. Δυσκολίες αντιμετωπίζει το Οικονομικό επιτελείο και στην περίπτωση των μεγαλοοφειλετών. Καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι λογαριασμοί τους είναι μηδενικοί.

Σε φιάσκο αναμένεται να εξελιχθεί για ακόμα μια φορά η προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει φόρους και πρόστιμα από μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια