Λ. Γεωργιάδης: Τι θα συμβεί αν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις πάνε στα… τσακίδια!

Η χώρα, ειδικά στην παρούσα φάση, δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ούτε ευρώ εν δυνάμει επενδυτικών κεφαλαίων

275

O δημόσιος βίος της χώρας κατακλύζεται καθημερινά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή μετακλητών ή διορισμένων που συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον σχετικά με το ποια… ανοησία θα πουν. Κατά βάση ανεπάγγελτοι, αμόρφωτοι, ιδεολογικά δηλητηριασμένοι, ανάγωγοι, άξεστοι, τεμπέληδες και επαναστάτες του… γλυκού νερού προκαλούν την κοινωνία.

Γράφει ο Λουκάς Αθ. Γεωργιάδης, δημοσιογράφος – οικονομολόγος

Σε μια χώρα που την τελευταία διετία έχει πάει ακόμη πιο κάτω στον βυθό, καθιστώντας δυσκολότερη την προσπάθεια ανάδυσης, κάποιοι πρώτα μιλάνε και μετά… δεν σκέφτονται. Και καλά αν ήταν τύποι του… καφενείου που έχουν βγάλει το Δημοτικό. Έχουμε να κάνουμε με ανίκανους και άχρηστους, τους οποίους δυστυχώς πληρώνουμε από τους φόρους μας για να στέλνουν στα… τσακίδια ό,τι δεν τους αρέσει ή πάει κόντρα στο αριστερό λεξιλόγιό τους!

Βεβαίως, αυτοί οι τύποι που ούτε… χαρτομάντιλα σε φανάρια δεν είναι άξιοι να πουλήσουν, καθοδηγούνται από τις δηλώσεις του… ηγέτη τους. Όταν το κέρδος δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, κάπου εκεί σταματάει η ανάλυση με όρους οικονομικής επιστήμης ή η πολιτική και κοινωνική θεώρηση των πραγμάτων. Τότε αναλαμβάνουν ρόλο άλλες επιστήμες όπως για παράδειγμα η ψυχολογία ή η ψυχιατρική…

Όπως αναφέρθηκε σε άρθρο του γράφοντος την προηγούμενη εβδομάδα, αν το κέρδος δεν υπήρχε ως ισχυρό κίνητρο σήμερα θα κατοικούσαμε μεταξύ… σπηλαίων και καλυβών! Ευτυχώς που υπάρχει αυτό και προοδεύει ο κόσμος δημιουργώντας συνθήκες δημιουργίας εισοδημάτων και συνεπώς καλύτερου επιπέδου ευημερίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο… μυαλό για να πετύχουμε όσο μπορούμε περισσότερα ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Βασιζόμενοι στις δηλώσεις περί κέρδους που «δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός», αλλά και στις επενδύσεις που κάποιοι εύχονται να πάνε στα… τσακίδια, ας κάνουμε ένα τεστ προσομοίωσης. Αν, αγαπητέ Συνέλληνα, πήγαιναν οι επιχειρήσεις και οι μεγάλες επενδύσεις στα… τσακίδια, τότε δεν θα υπήρχαν εισοδήματα και ως εκ τούτου οι λέξεις μισθός και σύνταξη θα ήταν άγνωστες. Αφού αυτές οι λέξεις θα ήταν άγνωστες, τότε θα ήταν άγνωστες και οι λέξεις ασφάλεια, τάξη, υγεία και παιδεία. Δηλαδή, θα ήμασταν απλά μια… ζούγκλα.

Η χώρα, ειδικά στην παρούσα φάση, δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ούτε ευρώ εν δυνάμει επενδυτικών κεφαλαίων. Χρεοκοπήσαμε και κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν ασκήσεις ιδεολογικής ανισορροπίας και κομματικής βλακείας! Αυτοί οι τύποι σήμερα κυβερνούν ή… σχεδιάζουν για το μέλλον ενός έθνους 17 εκατομμυρίων ψυχών και ανερυθρίαστα προπαγανδίζουν προσπαθώντας να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο.

Η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ότι σήμερα μια ομάδα πολιτικών κακοποιών μαζί με υπηρέτες τους (μετακλητούς, εκδότες, καναλάρχες, δημοσιογράφους κ.ά.) αλλά και τους πάσης φύσεως βολεμένους οδηγούν τη χώρα σε ολοένα και χειρότερη θέση. Εξευτελίζουν κάθε έννοια θεσμικής, αξιακής, πολιτισμικής και εκπαιδευτικής δομής προσπαθώντας να επιβάλλουν σε μια κατ’ εξοχήν δυτική χώρα συνθήκες που προσιδιάζουν στα παλαιά κομμουνιστικά καθεστώτα, αλλά και τριτοκοσμικές χώρες τύπου Υποσαχάριας Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

Όταν αντιληφθεί ο μέσος αδύναμος Έλληνας ότι η ύπαρξή του συνδέεται με τις επενδύσεις και τη λειτουργία μεγάλων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων τότε η χώρα θα έχει κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι το σοσιαλκομμουνιστικό μοντέλο των δανεικών χρεοκόπησε και ταυτόχρονα μας… χρεοκόπησε, τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για να πάνε στα…. τσακίδια αυτοί που σήμερα δοκιμάζουν τις αντοχές και τα νεύρα όλων μας!

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια