Λύκειο της Λάρισας βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

874

Κατέκτησαν την δεύτερη θέση οι μαθητές της Β΄τάξης του Γενικού Λυκείου Πυργετού Λάρισας, για την Ελλάδα όπως αναφέρθηκε κατά τον φετινό διαγωνισμό του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία. Το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Με τελετή που διεξήχθη στις 3 Μαΐου στο Άαχεν στη απονεμήθηκε βραβείο στην μαθήτρια που εκπροσώπησε τη Β΄ Τάξη του ΓΕΛ Πυργετού, Χαρίκλεια Μπλαγούρα. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην AIESEC Italy για το project «ΙnteGREAT» και το τρίτο βραβείο στο Young European Leadership από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε σχέδια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Απονέμεται για πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, και που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης της ευρωπαϊκής ταυτότητας, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το σχέδιο που δημιούργησαν οι μαθητές της Β2 του Λυκείου Πυργετού ονομάζεται «Αναζητώντας τον Καρλομάγνο». Επιχειρεί μέσα από ένα έξυπνο διαδραστικό παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων, συνδυάζοντας μια «παραδοσιακή μακέτα από χαρτόνι» και το διαδίκτυο, να εξετάσει την – για πολλούς – αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Κάρολου του Μέγα. Εστιάζει στους κανόνες δικαίου που ίσχυαν την εποχή του Καρλομάγνου και τους αντιπαραβάλει με το τι ισχύει σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική πολιτική καθώς οι μαθητές προέρχονται από μια ημιαστική – αγροτική περιοχή, καθώς και την πολυμορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια