«Λουκέτο» έβαλε το εργοστάσιο Λεβεντέρης στο Βόλο

1131

Πλήρη διακοπή της  λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο Βόλο αποφάσισε η ιστορική εταιρεία Ν. Λεβεντέρης Α.Ε. Όπως αναφέρει το Capital.gr η εταιρεία εδώ και 9 χρόνια καταγράφει ζημιές. Ήδη από το 2013 εφαρμόζει πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας προκειμένου να μη μειώσει τις θέσεις εργασίας ωστόσο υποχρεώθηκε από τον Μάιο να προχωρήσει και σε καταγγελίες σύμβασης και πάλι όμως δεν τα κατάφερε.

Η Ν. Λεβεντέρης Α.Ε., ξεκίνησε το 1932  ως μια μικρή βιοτεχνία παρέχοντας εξάρτιση για τα ιστιοφόρα καΐκια του Πειραιά και έφτασε να προμηθεύει σύρματα και συρματόσχοινα σε ακτοπλοΐα, ναυτιλία, το Πολεμικό Ναυτικό, βιομηχανία, τα ναυπηγεία και τον ενεργειακό κλάδο. Σήμερα λειτουργεί μόνον ως εμπορική εταιρεία, καλύπτοντας με τη δραστηριότητά της έξοδα και μισθούς.

Σήμερα η εταιρεία έχει συσσωρευμένες ζημιές ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ από το 2007 μέχρι και το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016. Οι πρώτες προσπάθειες για να αντιστραφούν τα αρνητικά δεδομένα ξεκίνησαν το 2011 όταν και υπήρξε απόπειρα να περιοριστεί το εργατικό κόστος με χρήση των διατάξεων περί εκ περιτροπής εργασίας.

Ωστόσο τα μέτρα αυτά δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα το 2015 με κύκλο εργασιών λίγο κάτω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ η εταιρεία να εμφανίσει ζημιές 742 χιλιάδων ευρώ. Από το Μάιο έχει ξεκινήσει τις καταγγελίες συμβάσεων, ώστε να περιοριστεί σημαντικά το εργατικό κόστος και να διασφαλιστεί το υγιές εμπορικό κομμάτι της εταιρείας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια