Λιαργκόβας τέλος: Ζητείται νέος επικεφαλής στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

103

Σε αναζήτησή νέου επικεφαλής του Γραφείου παρακολούθησης του Προϋπολογισμού που εδρεύει στο κοινοβούλιο βρίσκεται το προεδρείο της Βουλής, καθώς δεν θα ανανεωθεί η θητεία του καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Το τελευταίο διάστημα οι εκθέσεις του Γραφείου είχαν ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα να ασκήσουν έντονη κριτική στην επιστημονική ομάδα μέσω φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Καταλυτικό ρόλο δε, στην απομάκρυνση του κ Λιαργκόβα φαίνεται πως έπαιξε η ανάδειξη της πολιτικής υπερφορολόγησης τις κυβέρνησης, η κριτική στα υπέρ πλεονάσματα, το ψαλίδισμα των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη και η αμφισβήτηση του αφηγήματος για καθαρή έξοδο στις αγορές.
Ο κ. Λιαργκόβας κατείχε τη θέση του συντονιστή από το 2012. Η θητεία του ήταν πενταετής και έληγε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο καθηγητής θα παραμείνει στην θέση μέχρι να τοποθετηθεί νέος συντονιστής. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής για αυτό και συνεδριάζει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και των αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.

Η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι ο κ. Λιαργκόβας να παραμείνει στη θέση που κατέχει σήμερα μέχρι να τοποθετηθεί ο αντικαταστάτης του.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια