Λήμνος: Βραβείο Ecotrophelia για τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

511

Το Βραβείο «Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ και Εμπορίας» κατέκτησαν τέσσερις φοιτήτριες του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο δημιουργώντας καινοτόμο σνάκ που είχε ως βάση παραδοσιακές πρώτες ύλες, στον  διαγωνισμό Ecotrophelia 2016 που πραγματοποιήθηκε, για 6η συνεχή χρονιά, στις 30/6/2016 στην αίγλη Ζαππείου.

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (ΤΕΤΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε με τα ακόλουθα 3 προϊόντα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με 3 ελληνικές εταιρείες τροφίμων, και έμφαση στις τοπικές πρώτες ύλες του Αιγαίου .

ecotrophelia1Εξ αυτών το προϊόν  AEGEAN PUFFS, με επιβλέποντα καθηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος κο Χαράλαμπο Καραντώνη σε συνεργασία με την Ελληνική – Πολυεθνική εταιρεία Chipita,  βραβεύθηκε στον διαγωνισμό με το βραβείο ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΛΑΝΟΥ MARKETING ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ (βραβείο που αποδεικνύει την εξαιρετική στόχευση στην αγορά και τον καταναλωτή των παραγόμενων προϊόντων από το ΤΕΤΔ).

 

Τα προϊόντα του Τ.Ε.Τ.Δ. ήταν τα ακόλουθα:

BLACK WAVES (καινοτόμο  snack της Λήμνου! ).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, καινοτόμο, οικολογικό snack έτοιμο προς κατανάλωση με χρήση Λημνιακών κυρίως πρώτων υλών.  Τα κύρια συστατικά του είναι αλεύρι Μαυραγάνι Λήμνου, τυρί καλαθάκι Λήμνου, λιναρόσπορο, ελιές από Μυτιλήνη, και βιολογικά εκχυλίσματα βοτάνων Οι Λιόλιου Αντωνία, Μαυροπούλου Ραφαέλα, Ντρίγιος Ιωάννης, Ντρίγιου Βάια με τη βοήθεια του Καθ. Κουτελιδάκη Αντώνη και την υποστήριξη της Λημνιακής εταιρείας παραδοσιακών προϊόντων ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Ε. δημιούργησαν το εν λόγω νόστιμο υγιεινό, διατροφικό σνακ.

Η ομάδα του προϊόντος  Black waves με τον επιβλέποντα Καθηγητή και τον εκπρόσωπο της συνεργαζόμενης εταιρείας κ. Παναγιώτη Χρυσάφη

AEGEAN PUFFS (καινοτόμο γαριδάκι):

ecotrophelia2
Η ομάδα του προϊόντος Aegean Puffs με τον επιβλέποντα Καθηγητή και τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σπύρο Συρόπουλο

Πρόκειται για ένα καινοτόμο snack (γαριδάκι) φτιαγμένο 100% από πρώτες ύλες από τα νησιά του Αιγαίου.  Με αλεύρι ολικής άλεσης από την Λήμνο, βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Μυτιλήνη, τυρί μελίχλωρο από την Λήμνο και νιώτικο σκοτύρι από την Ίο. Οι Καραμανάβη Δάφνη, Ντζάθα Χριστίνα, Παράκατη Μαρία, Στέφου Ιφιγένεια  με την βοήθεια του Καθ. Καραντώνη Χαράλαμπου και την υποστήριξη της CHIPITA S.A. δημιούργησαν ένα αρκετά ανταγωνιστικό προϊόν.

 

ecotrophelia3
Η ομάδα του προϊόντος Six-Sticks με την επιβλέπουσα Καθηγήτρια

SIX STICKS  (μπάρα δημητριακών):

Πρόκειται για ένα προϊόν με πρώτες ύλες κυρίως από το νησί της Χίου. Είναι ένα έτοιμο προς κατανάλωση επιδόρπιο με μανταρίνι και μαστιχόνερο, αλεύρι ρεβιθιού, νιφάδες κεχριού, σπόρους Chia, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λιαστή ντομάτα και βασιλικό. Το προϊόν δημιουργήθηκε από τους φοιτητές Δεδούση Μαρία, Κωστάκης Αριστείδης, μαμουδάκη Πινελόπη με τη βοήθεια της Καθ. Νασοπούλου Κων/νας και την υποστήριξη της εταιρείας MEDEERRA S.A.

 

Όλες οι ομάδες φοιτητών του ΤΕΤΔ του  Πανεπιστημίου Αιγαίου μαζί με τους καθηγητές τους, τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Τ.Δ. κ. Χαράλαμπο Καραντώνη  και τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σπύρο Συρόπουλο.
Όλες οι ομάδες φοιτητών του ΤΕΤΔ του  Πανεπιστημίου Αιγαίου μαζί με τους καθηγητές τους, τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Τ.Δ. κ. Χαράλαμπο Καραντώνη  και τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σπύρο Συρόπουλο.

 

Η πρωτοβουλία συμμετοχής του ΤΕΤΔ στον διαγωνισμό υλοποιείται 6 συνεχή έτη  στα πλαίσια του μαθήματος της πρακτικής άσκησης των φοιτητών, με επιστημονικό υπεύθυνο και συντονιστή των ομάδων τον Αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρης Σκάλκο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια